Przepyszna zupa krem. Ważne by dokładnie trzymać się gramatuty poniżej. Smacznego!
300g wywaru z warzyw lub ekologicznego bulionu.
200g papryka czerwona
150g marchew
100g ziemniaki
40g serek twarogowy lekki.
Koperek,pietruszka
70g pieczywa żytniego pełnoziarnistego.
Podane proporcje to porcja dla jednej osoby. Chcąc zrobić porcję dla dwóch lub trzech osób podwajamy lub potrajamy gramaturę.
Papryke i marchew myjemy. Oczyszczamy z nasion, kroimy na plastry. Ukladamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową i pieczemy 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200st.
W bulionie ugotować ziemniaki.
Upieczone papryki i marchew dodajemy do bulionu z ziemniakami, blendujemy ba gładki krem. Dodajemy sól,pieprz i paprykę słodką. Podajemy z twarożkiem,zieleniną i pieczywem żytnim.
Smacznego!
Wygląda cudownie! Istne arcydzieło :-) Palce lizać. Pozdrawiam i bardzo dziękuje
OdpowiedzUsuńJest absolutnie przesmaczne😀pozdrawiam.
UsuńPoważnie!Naprawdę!Uwierz mi! To wygląda idealnie i jestem przekonana że tak też smakuje :-) Gratuluję i życzę dalszych podobnych sukcesów ;-)
OdpowiedzUsuńJest naprawdę genialne🙂
UsuńUwielbiam takie zupy, proste, zdrowe i sycące
OdpowiedzUsuńI wyborne🙂🙂
UsuńZdecydowanie właśnie takiego przepisu szukałam! Uwielbiam paprykę i chętnie wypróbuję taką zupkę. Tylko zamiast zwykłego twarogu, zamienię go na taki bez laktozy, bo mam uczulenie. Mam nadzieję, że to nie zepsuje przepisu. Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę.Zupka jest przepyszna.Jutro też ją znowu zrobię🙂
OdpowiedzUsuńOczywiście można użyć serek twarogowy bez laktozowy.Najważniejsze to pamiętać,że niw chodzi o twaróg tylko serek jak np.Almette,czy Turek.Ja używam Turka Lekkiego, z mniejszą zawartością tłuszczu.Pozdrawiam.
Równiez robie tak krem, jest pyszny. Zainteresowanych zapraszam również do obserwowania bloga https://pigulagotuje.blogspot.com/
OdpowiedzUsuń